Salade met venkel, mango en ricotta
Heerlijke frisse salade met gebakken venkel en mango met za'atar kruiden, ricotta en verse munt.
Frisse salades
Het is weer voorjaar en dus weer tijd voor heerlijk frisse salades. Ricotta vind ik altijd een heerlijk frisse kaas en combineert ook goed met mango of ander fruit. Daarnaast zitten er best wat eiwitten in.
Eiwitten en afvallen
Eiwitten zijn heel belangrijk, zeker als je wilt afvallen. Je wilt natuurlijk niet dat je spiermassa verliest in plaats van vetmassa. Daarom combineer je deze salade het beste met nog wat extra eiwitten door bijvoorbeeld een boterham met kipfilet toe te voegen. Het is een salade die laag is in kilocalorieën dus dat kan prima, ook als je bezig bent met afvallen. Je kunt ook wat geroosterde kikkererwten of extra zaden of pitten toevoegen.
Wat heb je nodig:
- 25 gram veldsla
- 100 gram venkel
- 50 gram mango
- 1 lente-ui
- 1 el zonnebloempitten
- 1 el nootjes
- 1 tl za’atar
- Sap van halve Citroen
- 1 el olijfolie
- 40 gram Ricotta
- verse munt
Optioneel:
Volkorenbrood met kipfilet
Hoe maak je het:
- Snijd de venkel in repen, de mango in blokjes en de lente-ui in ringetjes
- Bak de venkel in de pan met 1 el olijfolie en de za’atar kruiden tot ze beetje bruin en zacht worden.
- Voeg de mango toe en bak even mee.
- Verdeel de sla over een bord, voeg de venkel en mango hierover samen met de lente-ui, zonnebloempitten, nootjes en ricotta.
- Verdeel sap van een halve citroen over de salade en scheur wat muntblaadjes en strooi eroverheen.
- Serveer met volkorenbrood met bijvoorbeeld kipfilet voor wat extra eiwitten.
Deze salade is bijvoorbeeld voor de lunch, maar je kunt ook wat extra maken als bijgerecht voor de avondmaaltijd of lekker bij de bbq!
Smakelijk! Heb je deze salade gemaakt? Laat dan een reactie achter. Ben benieuwd wat je ervan vindt.
Reactie plaatsen
Reacties