Gezonde cheesecake met blauwe bessen
Deze gezonde cheesecake heeft een lekker frisse smaak en toch zoet door de blauwe besjes. Heerlijk als gezond ontbijtje of gezond tussendoortje.
Gezonde cheesecake
Normaal bevat een cheesecake roomkaas en veel suiker. Dan vaak nog met een lekkere zoete koekjesbodem. Lekker natuurlijk, maar wel een ontzettende calorieenbom. Deze variant is mager en eiwitrijk doordat er magere kwark en cottage cheese worden gebruikt. Voor een beetje crunch kun je bijvoorbeeld granola toevoegen. Zo kun je toch verantwoord een cheesecakeje eten, zonder je schuldig te voelen.
Wat heb je nodig voor deze gezonde cheesecake met blauwe bessen:
- 100 gram magere kwark
- 100 gram cottage cheese
- 1 ei
- 2 el mapje siroop
- Evt. wat vanillepoeder
- 100 gram blauwe bessen
Hoe maak je deze cheesecake:
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Meng alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) met een blender tot een egale massa.
- Doe het mengsel in een bakblik of ovenschaaltje. Bijvoorbeeld een met bakpapier bedenkt cakeblik.
- Verdeel de blauwe bessen over het mengsel. In plaats van blauwe bessen kun je ook ander fruit of wat zelfgemaakte chia jam gebruiken.
- Zet in de oven voor ongeveer 20 minuten. Laat daarna afkoelen en zet nog even in de koelkast.
Dit gerechtje is zeer geschikt als gezond ontbijt of tussendoortje en maak je het makkelijkste de dag van te voren. Dit zijn ongeveer 2/3 porties en zo heb je dus al voor 2 dagen een ontbijtje klaar staan. Voeg nog wat granola of nootjes en extra fruit toe om af te maken.
Reactie plaatsen
Reacties