Courgette broccoli soep
Heerlijk gekruide groentesoep met courgette en broccoli en ideaal om restjes groenten voor te gebruiken.
Wat heb je nodig voor deze courgettes broccoli soep:
- 2 courgettes
- 1/2 broccoli inclusief stronk
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 l bouillon
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder of verse gember
- 1 tl kurkuma
- 1 tl (gedroogde) rozemarijn
- 2 el sojasaus (natriumarm) of tamari
- peper
- olijfolie
Je kunt ook andere groenten toevoegen die je over hebt zoals prei, paprika of tomaat.
Hoe maak je deze courgette broccoli soep:
- Snijd de uien, courgette en broccoli (ook de stronk) in stukken en pel de knoflook en hak fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een pan. Fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de kruiden toe (paprikapoeder, kurkuma, rozemarijn, gember en peper) en roer even goed door.
- Voeg de courgette en broccoli toe en roer goed door het ui-kruidenmengsel.
- Voeg de bouillon en sojasaus toe en laat zo'n 15 zachtjes doorkoken.
- Pureer met een staafmixer tot een gladde soep.
- Proef of de soep goed op smaak is voeg eventueel nog wat peper of sojasaus toe.
- Je kunt eventueel nog zuivelspread light toevoegen voor een wat romigere soep.
Deze soep is geschikt als lunch, avondmaaltijd of tussendoortje. Bij lunch of avond combineer dan met bijvoorbeeld volkorenbrood belegd met kipfilet, mozzarella of hummus of bijvoorbeeld deze lekkere pompoenwafeltjes welke ik heb belegd met cottage cheese en Edamame boontjes voor de eiwitten, afgemaakt met kiemgroenten.
Tip: Wat je over hebt kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren of vries in in kleine bakjes voor een later moment.
Reactie plaatsen
Reacties