Gezond bananenbrood met blauwe bessen en citroen

Gepubliceerd op 16 april 2025 om 15:51

Gezond bananenbrood met blauwe bessen en citroen

 

Een bananenbrood zonder toegevoegd suiker en lekker fris door toevoeging van citroen. Geschikt voor een gezond ontbijt of lekker als tussendoortje.

 

Bananenbrood zonder toegevoegd suiker

Er zijn tig recepten voor bananenbrood op internet. Klinkt vaak heel gezond een bananenbrood, maar helaas is dat niet altijd het geval. Vaak wordt nogal wat suiker toegevoegd of dadels. Dadels zijn wel gezond en bevat natuurlijke suikers, maar er zit wel echt heel veel suiker in helaas. Je kunt dus beter niet overdrijven met de dadels. 

Ik dit bananenbrood vind ik de combinatie van blauwe bessen en citroen zeer geslaagd! Dit maakt dat het een lekker frisse smaak heeft. Wanneer je citroenrasp gebruikt, is het beter om voor een biologische citroen te kiezen, aangezien deze dan onbespoten is. 

 

Hoe maak je dit bananenbrood met blauwe bessen en citroen?

  • 100 gram havermeel
  • 50 gram haver
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 20 gram kokosrasp
  • 50 gram noten
  • Rasp van 1 citroen
  • 150 gram blauwe bessen (kan uit vriezer)
  • 1 tl bakpoeder

 

Hoe maak je dit bananenbrood met blauwe bessen en citroen:

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Meng alle natte ingrediënten met elkaar. Evt. in keukenmachine of met staafmixer.
  3. Meng alle drogen ingrediënten met elkaar.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en roer goed door elkaar.
  5. Meng 2/3 van de blauwe bessen door het beslag.
  6. Bekleed een cakeblik met bakpapier en stort het beslag hierin.
  7. Verdeel de overgebleven blauwe bessen erover.
  8. Zet voor ongeveer 45 minuten in de oven.
  9. Laat afkoelen en snijd in plakjes.

 

Smakelijk eten!

 

Nog meer receptjes met blauwe bessen? Kijk bijvoorbeeld eens mijn recepten voor een Havermoutpap met blauwe bessen of overheerlijke chia jam

 

Tip 1: Ontbijt met  een plakje bananenbrood met kwark 

 

Tip 2: Je kunt het bananenbrood 1 à 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje. Je kunt ook losse plakjes invriezen voor later gebruik. Wat bakpapier tussen de plakjes voorkomt dat ze aan elkaar vriezen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.